Tradičná talianska panna cotta si vyžaduje lahodnú smotanu a často aj želatínu, ale táto vegánska verzia používa bohatú kokosovú smotanu a praktický tužidlo na rastlinnej báze. Leto v pudingu!
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 10 minút
Podáva: 4
Budete potrebovať:
600 ml kokosového mlieka
200 ml vegánskeho krému
6 lyžíc kryštálového cukru
1 ČL pasty z vanilkových strukov
8 g agar-agaru (vegánska náhrada želatíny)
300 g manga, nakrájaného na kocky
1 limetka, olúpaná a odšťavená
Čo robiť:
V hrnci zohrejte kokosové mlieko, vegánsku smotanu a 4 lyžice cukru. Pridajte vanilkovú pastu a agar-agar, priveďte do varu a varte 5 minút, potom nechajte 5 minút vychladnúť.
Zmes rozdeľte do 4 pohárov a vložte do chladničky stuhnúť.
Medzitým si pripravte cukrový sirup. Zvyšné 2 lyžice cukru zohrejte v hrnci s 50 ml vody, kým sa nerozpustí. Utrite mango s cukrovým sirupom a limetkovou šťavou, až kým nebude úplne hladké. Odložte, kým panna cotta nestuhne.
Keď je panna cotta pevná, navrch položte vrstvu mangového pyré a posypte limetkovou kôrou. Podávajte buď vychladené z chladničky alebo pri izbovej teplote.
Autor: Natalie Thomson / Foto a Zdroj: Vitality