Hostenie pre vegánov nemusí znamenať neinšpirujúci šalát alebo burger bez mäsa v žemli. Tieto hubové tacos sú plné ohnivej chuti – dokonca aj ostrieľaní jedáci mäsa ich budú zúfalo chcieť zastrčiť!
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 15 minút
Počet porcií: 4-6
Budete potrebovať:
1 lyžica olivového oleja
4-6 veľkých húb portobello, nakrájaných na plátky
2 lyžice chipotle pasty
1 plechovka cukrovej kukurice (160 g scedenej)
1/2 červenej cibule, nakrájanej nadrobno
100 g cherry paradajok nakrájaných nahrubo
1/4 červenej kapusty
4-5 jarnej cibuľky
2 zrelé avokáda, olúpané a odkôstkované
Šťava z 1 limetky
8-12 malých tortíl
Čo robiť:
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájané šampiňóny. Varíme, kým nezačnú mäknúť a zlatnúť.
Pridajte chipotle pastu s trochou korenia a troškou vody. Pokračujte vo varení húb, kým sa tekutina nezredukuje.
Po uvarení huby vyberieme a udržiavame v teple. Zvýšte teplotu na panvici a pridajte cukrovú kukuricu, potom varte, kým mierne nezuhoľnie. Jadrá môžu začať pukať, takže buďte opatrní. Preložíme do misy s červenou cibuľou a cherry paradajkami a dobre okoreníme. Odložte bokom.
Kapustu a jarnú cibuľku nakrájajte nadrobno, potom pomocou vidličky rozdrobte avokádo v miske s limetkovou šťavou a čiernym korením.
Použite čistú panvicu alebo panvicu na ohrievanie tortilly jednu po druhej na 10-20 sekúnd.
Na zostavenie pridajte do stredu každého rozdrveného avokáda, obaľte ho šampiňónmi chipotle, kukuričnou salsou, nakrájanou červenou kapustou a nakrájanou jarnou cibuľkou. Prípadne vložte ingrediencie do jednotlivých misiek na stôl, aby si každý mohol zostaviť svoje vlastné tacos.
Autor: Natalie Thomson / Foto a Zdroj: Vitality