Sladký zemiakový koláč z nuly (na rastlinnej báze) | Ako urobiť sladký zemiakový koláč | Nízkosacharidové dezerty Nápad
ZOZNAM INGREDIENCIÍ:
585 g sladkých zemiakov – 2 stredne veľké sladké zemiaky (660 g so šupkou)
100 g / 3/4 šálky – surové kešu oriešky
275 ml / 1 + 1/4 šálky – voda
120g 3/4 šálky – Kokosový cukor alebo palmový cukor
1 čajová lyžička vanilkovej esencie
1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
1/4 čajovej lyžičky mletého sušeného zázvoru
1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
1/4 čajovej lyžičky soli
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu (Nepridávajte viac, ako je odporúčané množstvo, inak to zničí chuť náplne)
METÓDA:
Priveďte 1 šálku vody do varu. Najskôr pridajte surové kešu oriešky a potom pridajte nakrájané sladké zemiaky, znížte teplotu na stredne nízku a varte, kým sladké zemiaky nezmäknú a nebudú kašovité. Mne to trvalo dobrých 35 minút (s varením sladkých zemiakov sa neponáhľajte, mali by byť naozaj mäkké a kašovité. Napoly uvarené sladké zemiaky náplň zničia)
Vypnite oheň a nechajte ju vychladnúť NEVYPÁLENÚ, aby sa odparila prebytočná vlhkosť. V tomto čase by v hrnci nemalo zostať veľa vody.
“ Dobré rady, inšpirácie pre vaše nákupy „
Predhrejte rúru na 350 F. Sladké zemiaky preložte do mixéra a pridajte kokosový cukor, vanilkovú esenciu, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, soľ , kukuričný škrob a rozmixujte na hladké pyré.
Pyré by malo byť hustejšie a nie príliš riedke (skôr husté ako riedke). Počas mixovania NE Pridávajte ďalšiu vodu.
Teraz nalejte pyré na vopred pripravený syrový koláčový korpus/korpus podľa vlastného výberu.
DÔLEŽITÉ TIPY:
Sladké zemiaky by mali byť naozaj mäkké a kašovité. Mne to trvalo dobrých 35 minút. Napoly uvarené sladké zemiaky náplň pokazia.
Po uvarení sladkých zemiakov ich nechajte vychladnúť NEROZDVIHNUTÉ, aby sa odparila prebytočná vlhkosť. V tomto čase by v hrnci nemalo zostať veľa vody. Ak v hrnci zostalo pomerne veľa vody, použite len toľko vody, aby ste získali správnu konzistenciu a zvyšok vyhoďte.
Tekuté sladidlá do tohto receptu NEPATRIA
Pyré by malo byť hustejšie a nie príliš riedke (skôr husté ako riedke).
Počas mixovania nepridávajte ďalšiu vodu
Čas pečenia závisí od teploty/typu vašej rúry, takže čas pečenia podľa toho upravte
Správne upečenie plnky spoznáte, keď je okraj plnky na dotyk pevný a stred mäkký.
Koláč nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 8 hodín, najlepšie cez noc. Čím dlhšie bude stáť v chladničke, tým krajšie stuhne a spevnie. Ak ho budete krájať hneď, plnka bude rozmočená.
Tento koláč zvyčajne pripravujem deň alebo dva vopred a nechávam ho (zakrytý) v chladničke, aby stuhol a rozvinula sa chuť náplne.
Vychutnajte si koláč!